Oman 0-1 Njemačka, momčad Hansija Flicka još uvijek ima puno za raditi prije Svjetskog prvenstva

Njemačka je pobijedila 1-0 protiv Omana u svojoj pripremi za Svjetsko prvenstvo za muškarce 2022., što je učinak koji sigurno neće biti lošiji kada dođu prave utakmice. Kasni pogodak napadača Niklasa Fuellkruga zapečatio je pobjedu nad dobro uvježbanom momčadi, ali momčad Hansija Flicka bila je daleko od uvjerljive u posljednjoj prijateljskoj utakmici zagrijavanja prije Svjetskog prvenstva u Kataru. Youssoufa Moukoko, 17, koji se nastupio u seniorskoj reprezentaciji u novoj Dresovi svjetsko prvenstvo 2022, imao je dobro uvježbanu obranu Omana s kojom se borio dok je tim Hansija Flicka kontrolirao igru dugo vremena. Njemačka igra protiv Japana na otvaranju 23. lipnja u utakmici skupine E, ali trener Flick morat će ispraviti nedostatke momčadi nakon lošeg prikaza pred oko 26.000 navijača na stadionu.

Kampanja Njemačke za Svjetsko prvenstvo teško da je mogla započeti na nenadahnutiji način. Zamjene u Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 potaknule su spašavanje, a broj 9 Werdera iz Bremena dokazuje da je njemački heroj. Isporučujući prkosan i žustar nastup, Oman – tim koji se nalazi na 75. mjestu na FIFA-inoj svjetskoj ljestvici – pružio je više nego otpor i zapravo je mogao postići nekoliko golova da su njihovi napadači bili kliničkiji. Ispred gola, domaći su pokazali malo kvalitete, ali lako je zamisliti da su Japanac Takefusa Kubo ili Španjolac Dani Olmo daleko nemilosrdniji. Momci u Njemačka dres Svjetsko prvenstvo 2022, oprez!

Flick će se znojiti na kondiciji braniča RB Leipziga Lukasa Klostermanna, koji nije mogao nastaviti zbog ozljede i napustio je teren nakon samo 34 minute. Flick je kao izbornik Njemačke dobio 10 od 16 mečeva, pet je remizirao i jednu izgubio. Pravi test ipak dolazi kada obuku Njemačka dres Svjetsko prvenstvo 2022 kratkih rukava. Aktualni izbornik Njemačke ući će u ovaj turnir suočen s mnogo pitanja, a momčad će osjetiti da ima toliko toga za raditi u nekoliko preostalih dana treninga. Sve u svemu, bila je to predstava koju će ljubitelji nogometa iz Omana pamtiti po mnogočemu, dok bi Njemačka bila sretna da pobjegne pobjedom s jednim golom.


Views 281
Share
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
You May Also Like